Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Малоперещепинська громада» (код ЄДРПОУ: 21044237) був реорганізований і увійшов до складу Новосанжарської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Малоперещепинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Новосанжарської громади

Новини Малоперещепинської сільської ради

Дата: від до Скинути

Дезінфекція у немедичних установах, де можливе інфікування COVID-19

Дезінфекція у немедичних установах, де можливе інфікування COVID-19

Європейський центр профілактики та контролю захворювань рекомендує для дезінфекції поверхонь, після попереднього їх очищення нейтральним мийним засобом, використовувати розчин з 0,1% гіпохлориту натрію. Розведіть його у пропорції 1:50 із використанням побутового відбілювача з початковою концентрацією 5%. Для поверхонь, які можуть бути пошкоджені гіпохлоритом натрію, необхідно застосовувати етанол із концентрацією 70%, після їх очищення нейтральним мийним засобом. Під час дезінфекції використовуйте засоби індивідуального захисту (ЗІЗ): респіратори класу FFP2 або FFP3; захисні окуляри або захисний щиток для обличчя; одноразовий водостійкий халат з довгими рукавами; одноразові рукавички. Правила надягання та знімання ЗІЗ, а також їх утилізації: https://youtu.be/2XgZeaaKiAU. У разі використання інших хімічних продуктів дотримуйтеся рекомендацій виробника. Також важливо забезпечити вентиляцію приміщення, щоб захистити людей, які здійснюють дезінфекцію. Слід ретельно очистити усі ділянки, яких часто торкаються, зокрема: двері та їхні ручки, поверхні стін та вікон, унітаз і поверхні ванних кімнат. Усі текстильні вироби (постільну білизну, штори тощо) необхідно прати за температури 90 °C із додаванням прального порошку.

09:44 23.03.2020

Приїхав із-за кордону, самоізолюйся!

Приїхав із-за кордону, самоізолюйся!

Приїхав із-за кордону, самоізолюйся! У Полтавській області щодня збільшується кількість осіб на самоізоляції через коронавірус. "Нині 453 людини стали на облік до сімейних лікарів, написали розписки, а в разі порушення правил карантину, будуть притягатися до відповіальності, - повідомив на брифінгу голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов. 

08:43 23.03.2020

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ: на період карантину змінено порядок обслуговування в підрозділах ДМС

ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ: на період карантину змінено порядок обслуговування в підрозділах ДМС

Враховуючи положення Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)» та рішення позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, Державною міграційною службою України прийнято рішення щодо ОБСЛУГОВУВАННЯ суб’єктів звернення на період карантину за ОКРЕМО ВСТАНОВЛЕНИМ ГРАФІКОМ РОБОТИ* – лише у ВИЗНАЧЕНИХ ПІДРОЗДІЛАХ і у ВИКЛЮЧНИХ ВИПАДКАХ:

12:41 20.03.2020

Рекомендації щодо організації перевезень пасажирів  автомобільним транспортом в період карантину

Рекомендації щодо організації перевезень пасажирів автомобільним транспортом в період карантину

З 12 години 18 березня 2020 року  на  виконання  постанови Кабміну від  16 березня 2020 року № 215 розпочало діяти обмеження руху громадського транспорту. Заборонені регулярні та нерегулярні перевезення пасажирів на приміських, міжміських та міжобласних маршрутах загального користування. У зв’язку з цим до обласної державної адміністрації почали надходити звернення громадян та керівників підприємств щодо необхідності працівникам вчасно діставатися на роботу з населених пунктів області. Полтавською обласною державною адміністрацією спільно з Управлінням патрульної поліції в Полтавській області з метою підвезення людей до місця роботи розроблено наступний порядок:

10:41 20.03.2020

Дотримання правил пожежної безпеки

Дотримання правил пожежної безпеки

    Станом на 18 березня, з початку року на території Полтавської області виникло 473 пожежі, з них 1 лісова пожежа, 1 торф’яна пожежа та 179 пожеж на відкритій території (23 пожежі на відкритій території було зафіксовано за аналогічний період минулого року). Внаслідок займань було знищено понад 440 гектарів сухої трави та очерету, також полум’ям знищені будівлі, що були поряд з осередками пожеж. Тож, зважаючи на збільшення випадків виникнення загорянь у природних екосистемах, рятувальники вкотре закликають громадян не провокувати пожежі на відкритій території!  Фахівці Служби порятунку «101» наголошують, що пожежі на відкритій території несуть небезпеку для навколишнього середовища, приватного майна та водіїв, адже внаслідок задимленості від багать на автодорогах погіршується видимість, що може стати причиною дорожньо-транспортних пригод. Також, рятувальники звертають увагу громадян і на відповідальності згідно чинного законодавства за самовільне випалювання рослинності або її залишків, розпалювання вогнищ та застосування відкритого вогню в лісових масивах. Служба порятунку наголошує на суворому дотриманні правил пожежної безпеки! Перш за все, не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

16:45 18.03.2020

Про тимчасове зупинення роботи об’єктів загального користування, розташованих  на території  Малоперещепинської сільської ради

Про тимчасове зупинення роботи об’єктів загального користування, розташованих на території Малоперещепинської сільської ради

Відповідно до  Закону України  «Про захист населення від інфекційних хвороб», Указу Президента України від 13 березня  2020 року №872020  «Про рішення Ради національної безпеки та оборони України від 13  березня 2020 року  «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах  спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої  коронавірусом  SARS-CoV-2», постанови Кабінету Міністрів України  від 11 березня 2020 року  №211 «Про запобігання поширенню на території Украхни коронавірусу COVID-19. Доручення Регіональної комісії з питань  техгогенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Полтавської області від 13.03.2020 року №32020, протоколу позачергового засідання  комісії  Малоперещепинської сільської ради з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій від 17.03.2020 №3, з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19 виконавчий комітет  Малоперещепинської сільської ради прийняв рішення:

16:39 18.03.2020

Гаряча лінія для консультацій щодо коронавірусу

Гаряча лінія для консультацій щодо коронавірусу

Полтавська облдержадміністрація запустила гарячу лінію для консультацій щодо коронавірусу – 0 800 505 032. Вона працюватиме цілодобово.  Цілодобово на дзвінки відповідатимуть фельдшери та лікарі Полтавського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Паралельно діє гаряча лінія для консультацій з питань соціального захисту населення – 0 800 500 620. Вона працюватиме з 9 до 18 години.

20:38 17.03.2020

Небезпека спалювання сухої трави

Небезпека спалювання сухої трави

Із приходом весни та підвищенням температури повітря, все частіше виникають пожежі в екосистемах. Пов’язано це з масовим спалюванням сухої рослинності та її залишків на відкритих територіях. На жаль, люди не замислюються про негативні наслідки власних дій. Незважаючи на численні перестороги, громадяни продовжують проводити такі «прибирання», тим самим отруюючи повітря десятками найрізноманітніших хімічних сполук. Вони накопичуються в організмі людей, провокуючи загострення як хронічних хвороб, так і виникнення нових (у тому числі й онкологічних) захворювань. Разом із димом у повітря, а потім й у легені людини, потрапляють важкі метали, діоксини, бензопірени, окиси азоту та найрізноманітніші канцерогенні сполуки. З листям часто горить безліч сміття, що істотно підсилює забруднення атмосфери. Вогнем знищується не лише суха рослинність та її залишки, а й насіння, паростки дерев та корені майбутньої рослинності, так, що земля на кілька років зменшує підріст свіжої зелені. Спалювання трави аж ніяк не сприяє підвищенню родючості ґрунтів. Адже висока температура при горінні знищує всю мікрофлору, що утворюється у верхньому шарі ґрунту. Гинуть не тільки мікроорганізми, але й знищуються гнізда птахів. Від сильної трав’яної пожежі гинуть практично всі тварини, що живуть у сухій траві або на поверхні ґрунту (зайці, їжаки, плазуни, земноводні). Хтось згорає, інші – задихаються від диму. Під час пожеж гине багато комах, їх личинки, лялечки, а також сонечка, туруни, дощові черв’яки та інші дрібні тварини, які беруть участь у процесі утворення ґрунту. Нерідко, при випалюванні стерні, сухої рослинності, пошкоджуються полезахисні лісові смуги, виникають великі пожежі. Існує загроза загоряння житлових будинків. Тож рятувальники закликають громадян відмовитись від спалювання сухої трави, листя та інших рослинних залишків! Кожен такий підпал не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, знищуючи живу природу, а й спричинює до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей.

20:12 17.03.2020

Формування продовольчих резервів для Новосанжарської ЦРЛ

Формування продовольчих резервів для Новосанжарської ЦРЛ

Шановні жителі громади! Для формування продовольчих резерів на випадок збільшення кількості хворих у Новосанжарській центральній районній лікарні голова Новосанжарської РДА звертається з проханням "об’єднатися в одній спільній справі – давайте допоможемо центральній районній лікарні, а значить і нашим мешканцям, у забезпеченні продуктами харчування, засобами гігієни (туалетний папір, паперові рушники, серветки) та миючими засобами. Приймаються такі продукти: овочі, крупи, макаронні вироби та борошно, олія, цукор. Медики готові прийняти вашу допомогу щоденно, у будь-який час". Продукти прохання зносити до адміністративної будівлі Малоперещепинської сільської ради. В подальшому вони будуть передані Новосанжарській центральній районній лікарні для забезпечення харчування хворих. Дякуємо за розуміння та співпрацю.

20:09 17.03.2020

Карантин: що потрібно знати батькам та роботодавцям

Карантин: що потрібно знати батькам та роботодавцям

Карантин – це адміністративні та медико-санітарні заходи, що застосовуються для запобігання поширенню особливо небезпечних інфекційних хвороб (ст. 1 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб»).  Законодавством визначено коло осіб, яким може надаватися відпустка без збереження заробітної плати на період оголошення карантину: матір, батько, баба, дід, інші родичі, які фактично доглядають за дитиною, особа, яка усиновила дитину, особа, яка взяла під опіку дитину, один із прийомних батьків, один із батьків-вихователів. Тобто, у період карантину особа у законному порядку має змогу перебувати зі своєю дитиною вдома, але така особа не отримує у цей період заробітної плати. Запровадження карантину оголошується органами місцевого самоврядування. Загальноосвітні навчальні заклади у зв’язку з цим видають накази про призупинення навчального процесу.

09:12 16.03.2020


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування: Що я роблю з органічними відходами (рештками рослинності)?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано