Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Малоперещепинська громада» (код ЄДРПОУ: 21044237) був реорганізований і увійшов до складу Новосанжарської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малоперещепинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Новосанжарської громади

Новосанжарська районна філія Полтавського обласного центру зайнятості

Зростання безробіття чи сезонні коливання: ситуацію коментує служба зайнятості

Ситуація на ринку праці характеризується позитивною динамікою. Зокрема, за останніми оприлюдненими даними Державної служби статистики України, кількість зайнятого населення у віці 15-70 років за 9 місяців 2019 року, у порівнянні відповідним періодом 2018 року, зросла на 219 тис. осіб та становила 16,6 млн осіб. Рівень зайнятості зріс з 57,2% до 58,3%. Кількість безробітного населення (за методологією МОП) віці 15-70 років за 9 місяців 2019 року, у порівнянні з відповідним періодом 2018 року, скоротилася на 88 тис. осіб та становила 1,5 млн осіб. Рівень безробіття (за методологією МОП) знизився з 8,6% до 8,1% робочої сили. Поліпшенню ситуації на ринку праці сприяла діяльність державної служби зайнятості. Так, у 2019 році кількість роботодавців, які співпрацювали  з центрами зайнятості, збільшилася на 4 тис. та становила 206 тисяч. Клієнтами служби є представники як малого, так і великого бізнесу, які представляють різні галузі економіки. Кількість вакансій у базі даних державної служби зайнятості, у порівнянні з 2018 роком, збільшилася на 39 тис. та становила 1,2 млн одиниць.

15:06:06 24.01.2020

Новосанжарська районна філія Полтавського обласного центру зайнятості інформує

Протягом 2019 року в Новосанжарській  районній філії Полтавського обласного центру зайнятості на обліку як безробітні  перебували   165  жителів  Малоперещепинської об"єднаної територіальної громади, в т.ч. по старостатах:

09:09:54 16.01.2020

Служба зайнятості запускає сучасний освітній портал

У державній службі зайнятості стартував новий проект для успішного працевлаштування українців – Освітній портал державної служби зайнятості (http://skills.dcz.gov.ua/).   «Новий сервіс допоможе безробітним розвивати власні навички, необхідні для вдалого працевлаштування, отримати нові компетенції та пройти професійне навчання», - коментує директор Державного центру зайнятості Ольга Макогон.

09:45:24 10.01.2020

Клієнтоорієнтованість послуг Державної служби зайнятості

В умовах соціально-економічних змін ринок послуг висуває нові вимоги до роботи сервісних установ. Тепер для залучення та утримання споживачів їм необхідно відходити від однакових для всіх рішень, звертаючись до індивідуальних запитів клієнтів, будуючи з ними ефективну взаємодію на принципах партнерства. Відносно нове і дуже модне слово «клієнтоорієнтованість» визначає одну з істотних характеристик стосунків з клієнтами. Хтось вважає, що клієнтоорієнтованість – це певні поодинокі дії, спрямовані на виявлення і задоволення потреб клієнтів для підвищення їх прихильності до організації. Так званий маркетинговий хід, що надає конкурентні переваги. Проте клієнтоорієнтованість це не одноразова акція чи подія, це більше ніж напрям діяльності… це спосіб мислення та життя. Це ставлення до людей, як раніше називалось, «по-людськи»: з уважністю та доброзичливістю, з готовністю вислухати і допомогти, вчасно й у повному обсязі виконати взяті на себе зобов’язання.

09:43:59 10.01.2020

Державна підтримка сприяння зайнятості внутрішньо переміщених осіб

     Працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (ВПО) – одне з пріоритетних завдань служби зайнятості. Особам з числа ВПО, які звертаються   до Новосанжарської районної філії Полтавського обласного центру зайнятості надається повний комплекс соціальних послуг: пошук прийнятної роботи, інформаційні та консультаційні послуги, пов’язані з працевлаштуванням, сприяння підприємницькій ініціативі тощо. Крім основних видів підтримки працевлаштування, здійснюється додаткове сприяння зайнятості ВПО. Такі заходи сприяння зайнятості були затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 08.09.2015 року № 696 (зі змінами).

15:12:10 20.12.2019

Консультант роботодавця: ваш помічник на ринку праці!

Державна служба зайнятості сьогодні діє на відкритому ринку праці, який висуває високі вимоги до учасників. Щоб конкурувати з численними приватними агентствами, Службі необхідно мати суттєві переваги і не лише безоплатність послуг, а клієнторієнтованість, швидкість і зручність обслуговування, доступність і різноплановість сервісів. Саме тому в серпні 2019 року був запущений пілотний проект «Інститут «Консультант роботодавця», що став другим етапом стратегічного розвитку сервісів державної служби зайнятості. Його мета: оптимізація процесів укомплектування вакансій на замовлення роботодавців і працевлаштування осіб, що звернулись за допомогою у пошуку роботи; профілактика довготривалого безробіття. Досягнення зазначених цілей можливе завдяки переорієнтації фахівців служби зайнятості з формальної реалізації своїх функцій на якісне обслуговування кожного клієнта, задоволення його індивідуальних потреб. Як наслідок – побудова ефективної взаємодії ДСЗ з роботодавцями та особами, які шукають роботу, доведення переваг співпраці зі Службою. Побудова довірливих стосунків з роботодавцем, обізнаність про його кадрові потреби, специфіку економічної діяльності; підбір унікального комплексу послуг відповідно до його запиту; надання послуг на високопрофесійному рівні з залученням сучасних засобів комунікації - таке функціональне навантаження має посада «консультант роботодавця».

16:07:03 11.12.2019

Про головні моменти попередження сучасного рабства

     У світі процвітає работоргівля… І це не згадка про страшний період рабства у прадавні часи. Серед найголовніших порушень прав людини в сучасному світі актуальним є злочин, який має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми». За оцінками експертів щорічно 1-2 млн. людей стають «живим товаром». Наприкінці ХХ сторіччя з його проявами зіткнулась і Україна. Поняття “торгівля людьми” охоплює широке коло соціальних явищ. Предметом торгівлі може бути будь-яка особа незалежно від статі та віку: чоловіки – з метою експлуатації в праці, діти – з метою використання у жебрацтві, жінки – для сексуального рабства, будь-які особи – для вилучення і трансплантації органів. Торгівля людьми поєднує в собі такі складові як вербування, перевезення, передача, переховування або утримування людей шляхом погрози силою, чи її застосування або інших форм примусу, експлуатація. Наша країна плідно працює для запобігання торгівлею людьми. Тому саме з метою максимальної проінформованості незайнятого населення Новосанжарска ряйонна філія Полтавського ОЦЗ проводить регулярні семінари “Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми та експлуатації дитячої праці”. На них відвідувачам надають саму різноманітну інформацію.

10:54:50 09.12.2019

Компенсація ЄСВ – один з механізмів стимулювання роботодавців щодо працевлаштування безробітних

        Одним з напрямків стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць Законом України «Про зайнятість населення» передбачена щомісячна компенсація фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування при працевлаштуванні з числа зареєстрованих безробітних на нові робочі місця строком не менше, ніж на два роки за направленням служби зайнятості. Простою мовою – це відшкодування роботодавцю нарахованого та сплаченого ним єдиного внеску за працевлаштованого за направленням служби зайнятості  безробітного на створене роботодавцем нове робоче місце.

15:13:00 29.11.2019


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування: Що я роблю з органічними відходами (рештками рослинності)?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано