Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Малоперещепинська громада» (код ЄДРПОУ: 21044237) був реорганізований і увійшов до складу Новосанжарської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малоперещепинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Новосанжарської громади

Новосанжарська районна філія Полтавського обласного центру зайнятості

Проєкт "Виходь на світло". Подолання незадекларованої праці.

Ви власник бізнесу і наймаєте працівників без трудового договору? Будьте готові витрачати час і ресурси на навчання – досвідчені спеціалісти до вас не підуть або швидко знайдуть краще місце. Вам буде складніше отримати банківські кредити та залучити інвестиції. А в разі перевірки інспекції праці на вас можуть накласти відчутний штраф. Зрештою, через несплату податків та єдиного соціального внеску держава змушена підвищувати податки для бізнесу, щоб виплачувати пенсії, лікарняні, утримувати школи, лікарні, ремонтувати дороги тощо. З 1 вересня посилюється контроль за оформленням трудових відносин із працівниками. Розмір штрафу за використання одного незадекларованого працівника може становити 141 тис. грн. Тобто, замість сплати штрафу за 1 неоформленого працівника роботодавець може сплачувати єдиний соціальний внесок цілий рік за 11 працівників із розрахунку мінімальної заробітної плати або ж за 4 працівників із розрахунку середньої заробітної плати по Україні.

11:46:11 02.09.2020

Інформація про надання послуг

Послугами обласної служби зайнятості за сім місяців скористалися 79 тисяч громадян. Протягом січня-липня 2020 року послуги обласної служби зайнятості отримали 79,0 тис. громадян, які шукали роботу, з них 49,5 тис. мали статус зареєстрованого безробітного. Від 7,1 тисячі роботодавців надійшло 35,9 тисяч пропозицій роботи.

10:09:07 17.08.2020

Використання незадекларованої праці

         Новосанжарська районна філія Полтавського обласного центру зайнятості нагадує   про відповідальність роботодавців за неоформлених працівників, зарплату «у конвертах», несвоєчасну і неповну оплату праці та інші порушення трудового законодавства. З 1 вересня 2020 року Державною службою України з питань праці заплановано інспекційну компанію з питань виявлення неоформлених трудових відносин. До цього часу  роботодавці  мають можливість переглянути правильність оформлення трудових відносин з найманими працівниками. За необхідності, звернутися до Управління Держпраці у Полтавській області за відповідними роз’ясненнями з питань трудового законодавства.

10:08:21 17.08.2020

Протидія торгівлі людьми

     У 2013 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 30 липня Всесвітнім днем протидії торгівлі людьми. Цей день відзначається проведенням масштабних інформаційних компаній з метою привернення уваги до проблеми сучасного рабства та об’єднання зусиль для подолання цього негативного явища, боротьби із злочинцями, що задіяні в цій кримінальній діяльності, надання підтримки і допомоги потерпілим. Один з найбільших міфів про трудове рабство: «Людьми торгують за кордоном, а не в моїй країні». Проте кожного разу, коли обманом і маніпуляціями вас примушують погодитися на нову роботу без оформлення трудових відносин, без обговорення умов праці, оплати виконаної роботи, все закінчується рабством. Адже подальше ваше благополуччя і безпека тепер будуть залежати від «хазяїв» та від того, як вони вирішать будувати свої стосунки з наймитами. Під натиском фізичного і психічного тиску ви навіть самі не помітите як перетворитесь з працівника в жертву. За даними соціологічного дослідження, в Україні кожна 5 людина знаходиться в групі ризику, оскільки схильна погодитись на ризиковане працевлаштування. Це число росте щороку. Ні освіта, ні вік, навіть соціальний статус не гарантують захисту від цієї небезпеки. Її можна уникнути тільки знаючи про цей ризик, про свої права та про те, як себе захистити.

09:36:43 28.07.2020

Що потрібно знати, якщо ви втратили роботу і хочете отримувати допомогу ід держави

  Продовжуємо  інформування щодо ключових питань, які стосуються втрати роботи, отримання фінансової допомоги або допомоги у пошуку нової роботи.  Чи відновили особистий прийом клієнтів центри зайнятості? Переважна більшість центрів зайнятості продовжують працювати дистанційно, окрім центрів у Херсонській та Сумській областях, частково – у Луганській та Полтавській. Відкритий для клієнтів також Одеський міський ЦЗ. Можливість ведення особистого прийому громадян   у центрах зайнятості залежить, насамперед, від епідеміологічної ситуації в конкретному регіоні. Нагадуємо, що так, як і раніше, ви можете зареєструватися в службі зайнятості як безробітний онлайн  або залишити заяви безпосередньо в центрі зайнятості у скриньці  для кореспонденції. Більш детально тут: https://is.gd/2efViC. Власники електронного цифрового ключа можуть подати заяви через додаток «Дія». Покрокова інструкція тут: https://is.gd/yC5dmK. Усі актуальні вакансії є на офіційному сайті державної служби зайнятості https://www.dcz.gov.ua/userSearch/vacancy, база пропозицій роботи оновлюється щодня.

15:13:12 17.07.2020

Використання незадекларованої праці не спрощує ведення бізнесу

   Криза COVID-19 зробила вразливими людей, які заробляють засоби для існування неофіційно або у неформальній економіці, і послужила нагадуванням про необхідність зробити перехід від неформальної до формальної зайнятості. Натомість, працівники, трудові відносини з якими оформлені відповідно до чинного законодавства, мають гарантії у таких випадках, та є більш захищеними. Роботодавець, який використовує повністю задекларовану працю, також має ряд переваг. Зокрема, центрами зайнятості надається допомога по частковому безробіттю застрахованим особам у разі втрати ними частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) діяльності через карантин, встановлений Кабінетом Міністрів України. Така допомога надається роботодавцям із числа суб’єктів малого та середнього підприємництва на строк зупинення (скорочення) діяльності, а також протягом 30  календарних днів після завершення карантину та у разі сплати ним єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування протягом шести місяців, що передують даті зупинення діяльності. Тож вкотре звертаємо увагу роботодавців на недопущення використання незадекларованої праці! Якщо вважаєте, що використання незадекларованої праці спрощує ведення бізнесу та зменшує фінансові витрати, то помиляєтесь!  Фінансові ризики і наслідки використання праці нелегальних робітників значно перевищують витрати, які виникають при оформленні трудових відносин із працівниками відповідно до законодавства.

15:11:58 17.07.2020

Інструкція для отримання допомоги ФОПу без найманих працівників

    Презентуємо покрокову інструкцію: як ФОПу без найманих працівників отримати допомогу по частковому безробіттю. Кілька простих кроків. Зверніться до центру зайнятості за місцем сплати ЄВ упродовж 90 днів з моменту зупинення чи скорочення діяльності.

09:47:45 23.06.2020

Прес-реліз про надання соціальних послуг і матеріального забезпечення безробітним у січні -травні 2020 року

Послуги обласної служби зайнятості за п’ять місяців року отримали близько 70 тисяч громадян. Протягом січня-травня 2020 року послуги обласної служби зайнятості отримали 69,7 тисячі громадян, які шукали роботу. З них 43 тисячі мали статус зареєстрованого безробітного. Від 5,9 тисячі роботодавців надійшло 28,8 тисячі пропозицій роботи.

09:31:20 15.06.2020

Допомога по частковому безробіттю на період карантину

Поняття часткового безробіття не є новинкою українського законодавства. Надання допомоги по частковому безробіттю було запроваджено Законом України "Про зайнятість населення" ще в 2012 році для подолання наслідків фінансової кризи 2008-2010 років. Саме тоді держава запропонувала такий вид гарантії зайнятості працівникам і водночас – фінансову підтримку роботодавцям, щоб зберегти робочі місця і стабілізувати економіку країни. Норма закону, що регулює питання надання допомоги по частковому безробіттю, знову набула актуальності на час пандемії короновірусу (COVID-19). Тому наприкінці березня 2020 року Верховною Радою був прийнятий Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)" № 540-IX, який доповнив Закон «Про зайнятість населення» ст.47-1 «Допомога по частковому безробіттю на період карантину». З часом до даної статті були внесені зміни Законом України  № 553-IX  і Законом України № 591-IX .

09:15:12 09.06.2020

Ще раз про легалізацію зайнятості

    Легалізація трудових відносин включає в себе, в основному, два аспекти: це легалізація зайнятості та легалізація заробітної плати. Нелегальна зайнятість - це, звичайно, використання роботодавцями найманої робочої праці без належного оформлення трудових відносин. Для цього роботодавцями крім традиційного використовуються й інші способи: це так звані стажування чи застосування випробувального терміну або оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час. При цьому роботодавці здебільшого трактують ці поняття на свій лад, переконуючи себе, що  на цей період можна працівників офіційно не оформляти. Необхідно розрізняти такі поняття, як прийняття на роботу з випробувальним терміном та стажування. Стажування проводиться до початку прийому на конкретну роботу, а випробування - в процесі роботи.

12:57:11 25.05.2020


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування: Що я роблю з органічними відходами (рештками рослинності)?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано