Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Малоперещепинська громада» (код ЄДРПОУ: 21044237) був реорганізований і увійшов до складу Новосанжарської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Малоперещепинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Новосанжарської громади

Про головні моменти попередження сучасного рабства

Дата: 09.12.2019 10:54
Кількість переглядів: 139

     У світі процвітає работоргівля… І це не згадка про страшний період рабства у прадавні часи. Серед найголовніших порушень прав людини в сучасному світі актуальним є злочин, який має багато назв – «біле рабство», «торгівля людьми», «контрабанда людьми». За оцінками експертів щорічно 1-2 млн. людей стають «живим товаром». Наприкінці ХХ сторіччя з його проявами зіткнулась і Україна. Поняття “торгівля людьми” охоплює широке коло соціальних явищ. Предметом торгівлі може бути будь-яка особа незалежно від статі та віку: чоловіки – з метою експлуатації в праці, діти – з метою використання у жебрацтві, жінки – для сексуального рабства, будь-які особи – для вилучення і трансплантації органів. Торгівля людьми поєднує в собі такі складові як вербування, перевезення, передача, переховування або утримування людей шляхом погрози силою, чи її застосування або інших форм примусу, експлуатація. Наша країна плідно працює для запобігання торгівлею людьми. Тому саме з метою максимальної проінформованості незайнятого населення Новосанжарска ряйонна філія Полтавського ОЦЗ проводить регулярні семінари “Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми та експлуатації дитячої праці”. На них відвідувачам надають саму різноманітну інформацію.

     По-перше, якщо Ви або Ваші знайомі вирішили поїхати за кордон, пам'ятайте наступні рекомендації:  

1.Ніколи нікому у жодному разі не віддавайте свої ідентифікаційні документи крім офіційних службовців!

2.Обов'язково візьміть із собою копію внутрішнього та закордонного паспортів. В разі необхідності ці копії можуть спростити процедуру отримання документів на повернення в Україну.

3.Ви можете отримати додаткову інформацію, зателефонувавши до громадських організацій, що протидіють торгівлі людьми в Україні.

4.Переговори про працевлаштування за кордоном, навчання, туристичні подорожі чи шлюб не ведіть наодинці з агентом. Перевірте, чи має агент або фірма ліцензію на посередництво у працевлаштуванні за кордоном.

5.З метою працевлаштування за кордоном необхідно укласти трудовий договір зрозумілою для вас мовою. Такий договір оформляють у двох примірниках, один з яких залишається у Вас.

6. Якщо Ви їдете за кордон законно працювати, необхідно отримати робочу візу. Туристична або гостьова віза не дає права на роботу.

7. Термін законного перебування на території іноземної держави вказаний у візі. Не користуйтесь послугами незнайомців, які пропонують послуги щодо подовження цього терміну.

8. Залиште своїм родичам та друзям декілька копій наступних документів: внутрішнього паспорту України, закордонного паспорту, візи, контракту, свідоцтва про народження, проїзних документів та фотографії. До того ж, повідомте їм телефонні номери свого роботодавця, своїх друзів за кордоном, консульства (посольства) України та місця потенційного проживання.

9. Якщо за кордоном Ви потрапили у важку ситуацію, зверніться по допомогу до посольства або консульства України в країні пер.

По-друге, варто ознайомитися із законодавством у сфері протидії торгівлі людьми:

– Закон України "Про протидію торгівлі людьми;

– Постанова Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку виплати одноразової матеріальної допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми;

– Постанова Кабінету Міністрів України "Порядок встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми";

– Протокол про попередження і припинення торгівлі людьми, особливо жінками і дітьми, і покарання за неї,що доповнює Конвенцію Організації Об’єднаних Націй проти транснаціональної організованої злочинності;

По-третє, якщо Ви стали жертвою торгівлі, або вам потрібні додаткові консультації з цього питання звертайтесь за телефонами:

  • Національна «Гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми: 0-800-505-501;
  • 527 – безкоштовно з мобільного по всій території України;
  • Національна «Гаряча лінія» з попередження домашнього насильства та гендерної дискримінації 0-800-500-335.

Фото без опису

Більше корисної інформації з питань зайнятості можна знайти за посиланнями https://pol.dcz.gov.ua/ та www.facebook.com/Новосанжарська-районна-філія-Полтавського-обласного-центру-зайнятості-1663125947256489/


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування: Що я роблю з органічними відходами (рештками рослинності)?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано