Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Малоперещепинська громада» (код ЄДРПОУ: 21044237) був реорганізований і увійшов до складу Новосанжарської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Малоперещепинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Новосанжарської громади

Новини Малоперещепинської сільської ради

Дата: від до Скинути

5 грудня - Міжнародний день волонтера

5 грудня - Міжнародний день волонтера

       Міжнародний день волонтерів світова громадськість відзначає 5 грудня. Рішення про це свято було прийнято Генеральною Асамблеєю ООН у 1985 році. Добровольці (а в останні роки все частіше можна почути трансформоване з англійської - волонтери) - це люди, які витрачають свій вільний час на благо суспільства. Вони присвячують суспільству свій талант, час, енергію, не чекаючи винагороди. Наприклад, такі люди добровільно зголошуються допомагати прибирати громадську територію, поширювати плакати чи брошури соціальної кампанії, готові безкоштовно проводити екскурсії рідним містом, бути перекладачами на великих міжнародних спортивних змаганнях. 

11:06 05.12.2016

3 грудня - Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями

3 грудня - Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями

       3 грудня світова громадськість відзначає Міжнародний день інвалідів, засвідчуючи свою увагу до їхніх проблем. Цей день не можна назвати святковим. Проте він нагадує про необхідність забезпечення рівних прав інвалідів і їх участі в житті суспільства. Ставлення до інвалідів є характерною ознакою цивілізованості держави та її демократичності. У кого з нас не стискається серце, коли бачимо  людину у візку? І водночас ми сповнюємося гордістю за героїчні перемоги наших паралімпійців. Проте не завжди  усвідомлюємо складність проблем, з якими зустрічаються інваліди.         На превеликий жаль, кількість людей з обмеженими фізичними можливостями з кожним роком зростає в Україні. Вони, як ніхто, потребують наших уваги і допомоги. І не тільки держава має дбати про цих людей — кожен з нас повинен глибоко усвідомлювати, наскільки важлива їм наша підтримка.       Свого часу Володимир Сухомлинський сказав: "Умій відчувати поряд із собою людину, умій розуміти її душу, бачити в її очах складний духовний світ, радість, горе, біду, нещастя… Умій співпереживати і співчувати". Щира шана —  благородній праці людей, які за покликом серця переймаються проблемами наших жителів  з особливими потребами.         Наша  вдячність — всім, хто опікується інвалідами, адже надання їм щоденної підтримки й допомоги – реальний вияв людяності та поваги.         Ми звертаємося до сумління і совісті не лише тих, хто за службовим обов'язком повинен дбати про інвалідів, але до всіх людей з відкритим серцем – представників підприємств, установ, організацій усіх форм власності, політичних партій, громадських, релігійних організацій: давайте разом поліпшувати матеріальне становище інвалідів. Від нас усіх залежить,  щоб ці люди не почували себе зайвими, а брали участь у житті суспільства.        Нехай турбота про ближнього, милосердя і терпимість стануть нормою нашого повсякденного життя.

11:05 05.12.2016

2 грудня - Міжнародний день боротьби з рабством

2 грудня - Міжнародний день боротьби з рабством

      Міжнародний день боротьби за скасування рабства відзначається щорічно 2 грудня. Дата обрана не випадково, саме 2 грудня 1949 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами. У цей Міжнародний День давайте згадаємо уроки історії і зробимо все, щоб допомогти людям, що знаходяться в рабстві.

15:55 01.12.2016

1 грудня - Всесвітній  день боротьби зі СНІДом

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом

      Навряд чи знайдеться людина , яка не чула хоч би щось про ВІЛ- інфекцію. Багатьом відомі шляхи передачі цієї небезпечної інфекції, майже всі знають, що хвороба викликана ВІЛ, невиліковна, і кожен вважає, що для нього не є актуальним інфікування на ВІЛ. Офіційно в Україні 81 тисяча ВІЛ - інфікованих громадя . За неофіційними даними - цієї ж думки дотримуються і міжнародні фахівці – носіями вірусу є близько 400 тисяч українців. Це 1,6% населення країни без урахування дітей і людей пенсійного віку. Враховуючи епідеміологічний характер розповсюджння ВІЛ- інфекції в світі та, зокрема, в Україні, що посідає перше місце по темпам розповсюдження ВІЛ в Європі, є над чим за мислитись кожному з нас.

15:51 01.12.2016

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Ось і в Шаргородському районі дана акція стартувала 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.

15:48 01.12.2016


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування: Що я роблю з органічними відходами (рештками рослинності)?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано