Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Малоперещепинська громада» (код ЄДРПОУ: 21044237) був реорганізований і увійшов до складу Новосанжарської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-70 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
A A A K K K
для людей із порушенням зору
Малоперещепинська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Новосанжарської громади

Центр безпеки

Напружена пора не лише для хліборобів, а й для рятувальників

     Жнива – напружена не лише для хліборобів пора, а ще й пожежонебезпечний період для рятувальників. У липні-серпні різко зростає ймовірність загоряння лісів, торфовищ та сільгоспугідь. Особливу небезпеку створюють спекотна погода, сухі хліба, людська недбалість та безвідповідальність. ПАМЯТАЙТЕ, що палити, розводити багаття, застосовувати відкрите полум’я на хлібних масивах та поблизу них, а також біля скирт соломи та сіна, на присадибних ділянках домогосподарств заборонено. ДІЇ ПРИ ВИНИКНЕННІ ПОЖЕЖІ. У всіх випадках виникнення пожежі треба негайно повідомити до пожежно-рятувального підрозділу за телефоном «101». До приїзду рятувальників гасити вогонь наявними силами та первинними засобами пожежогасіння. Для обмеження розповсюдження вогню, зону горіння необхідно обов’язково оборати. Приступити до гасіння пожежі шляхом збиття полум'я або засипанням полум'я землею. Суворе дотримання правил пожежної безпеки під час збирання врожаю – обов’язок кожного громадянина. 

15:42:36 21.07.2020

Правила безпечної поведінки під час грози

Влітку сильна спека в Україні чергується із грозами – типовим атмосферним явищем теплої пори року. Найнебезпечнішими під час грози є розряди блискавки, температура якої може перевищувати 30 тисяч градусів за Цельсієм – це приблизно в 5 разів більше за температуру на поверхні Сонця. У середньому блискавичний розряд поширюється зі швидкістю понад 190 тисяч км/с, а його довжина становить 3-4 км. За статистикою, щороку в світі від удару блискавки гинуть до 3000 людей. В черговий раз нагадуємо громадянам правила безпечної поведінки в грозу:

14:18:37 30.06.2020

Пожежна небезпека

Увага?! Сьогодні, 30 червня та протягом наступних двох діб на території області переважатиме надзвичайний - 5-й клас- пожежної небезпеки!  Лісівники Полтавщини наголошують: відвідування лісів населенням при встановленні 5-го класу пожежної небезпеки - заборонено! Нагадаємо, Верховна рада збільшила відповідальність за паління сухої трави та лісу.

14:07:53 30.06.2020

ПРАВИЛА БЕЗПЕЧНОГО ВІДПОЧИНКУ НА ВОДІ

Відпочинок біля води дає людині фізичне та моральне задоволення, чудовий настрій, допомагає позбутися стресів. Але, нажаль, для декого відпочинок біля води закінчується трагедією. Основними причинами та факторами ризику утоплення є алкогольне сп'яніння, наявність у людини серцевих захворювань, ушкодження хребта при пірнанні вниз головою. Також причинами утоплення може стати різке коливання температури, стомлення, різні травми при пірнанні. Варто пам’ятати, що основними умовами безпеки є: правильний вибір та обладнання місць купання; навчання дорослих і дітей плаванню; суворе дотримання правил поведінки під час купання і катання на плавзасобах; постійний контроль за дітьми у воді з боку дорослих.

11:58:33 26.06.2020

Пам'ятка дотримання заходів пожежної безпеки під час відвідування лісових масивів

У зв’язку із значним підвищенням температури атмосферного повітря різко збільшується кількість пожеж, що виникає через необережне поводження з відкритим вогнем громадян під час перебування їх у лісах та місцях масового відпочинку.

15:35:27 24.06.2020

Проєкт "Не пали - компостуй"

Сьогодні проблема паління є надзвичайно актуальним питанням і кількість небайдужих, еко-свідомих громад зростає. Раді повідомити, що Малоперещепинську громаду відібрано до участі у експериментальному проєкті-челенджі "Не пали - компостуй", який впроваджується Лабораторії інноваційного розвитку ПРООН та Центром розвитку інновацій. Карта учасників проєкту - http://dont-burn.cid.center. Також проєкт вже отримав підтримку від Міністерства енергетики та захисту довкілля України (https://bit.ly/2JuUVwI). Тож шукаємо активістів та волонтерів у нашій громади, які опікуються темою непаління та компостуванням (реєстрація на сайті www.cid.center/dont-burn), яким допоможемо освоїти мобільні/веб-застосунки для аналізу ситуації з пожежами в громаді. За довідками звертатися за тел. 0957814349 Наталія Двірник.

12:18:12 13.05.2020

Навіть діти б'ють на сполох: досить спалювати Україну! 

"Сам кліп знімали на справжньому згарищі. Дехто з дітей, вперше опинившись у мертвому лісі, не зміг втримати сліз. А випадкова знахідка згорілої пташки ніколи не забудеться нікому. Підпал – це злочин! Діти, які бачили на власні очі наслідки, навряд коли небудь наважаться палити траву. І кожен з творців мріє, щоб всі глядачі кліпу та слухачі пісні також стали на захист природи! Саме тому фінал кліпу оптимістичний", - каже автор.

11:45:05 29.04.2020

Важлива проблема - випалювання трави

Нажаль, окрім коронавірусу, карантину та діючих обмежень, у нас у суспільстві є ще одна важлива проблема - випалювання трави. Ігнорування громадянами правил пожежної безпеки, необережне поводження з вогнем під час перебування на відкритих територіях, призводить до різкого зростання кількості пожеж у екосистемах. Такі пожежі швидко поширюються, особливо у вітряні дні. На відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-х кілометрів на годину, а у вітряну – до 30. Висота полум’я сягає двох метрів, а при сильному вітрові з різкими змінами напрямку та швидкості, розмір таких пожеж протягом 15-30 хвилин збільшується в 2-3 рази. Дії по самовільному спалюванню сухої трави є порушенням вимог Законів України “Про охорону атмосферного повітря”, “Про охорону навколишнього природного середовища” та правил пожежної безпеки. Шановні громадяни, не паліть суху траву, бережіть себе та природу! У разі виявлення пожежі, просимо телефонувати за номером 101.

13:13:25 22.04.2020

17 квітня - День пожежної охорони

Дорогі працівники пожежної охорони! Від щирого серця вітаємо вас з професійним святом! Попередження та приборкання вогняної стихії у всі часи вважалося справою гідною людей сміливих, відданих своєму обов’язку. Ви не раз доводили безмежну відданість своїй справі, проявляли готовність прийти на допомогу кожній людині. І як результат вашого професіоналізму – попередження і приборкання вогняної стихії, врятовані людські життя, збережені матеріальні цінності. Висловлюємо подяку команді Малоперещепинської пожежної охорони, які присвятили своє життя справі боротьби з вогнем, сумлінно виконуючи свої професійні обов’язки. Бажаємо вам життєвої енергії, незборимої волі й стійкості духу, витримки і мужності. Щастя та миру вам і вашим родинам, в домівках – сімейного затишку, а в душі – спокою, добра й злагоди.

11:44:06 17.04.2020

Будьмо відповідальними у пожежонебезпечний період

Рятувальники нагадують, що легковажне ставлення, примножене на небезпечні для екосистем погодні умови, у більшості випадків може призвести до катастрофічних наслідків, зокрема, й загибелі людей. А те, що основною причиною виникнення пожеж на відкритих територіях є саме людський фактор — можна легко підтвердити вражаючими статистичними показниками. Лише за минулу добу маємо 693 випадки загорянь на відкритих територіях та у природних екосистемах! Вогонь пройшов 984 гектари. Горить по всій країні. 

13:25:52 06.04.2020


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування: Що я роблю з органічними відходами (рештками рослинності)?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано